De kosten voor mediation hangen af van het aantal gesprekken dat nodig is om het conflict op te lossen. Voor particulieren rekenen we een tarief van € 150,- per uur (we zijn vrijgesteld van BTW). Uit ervaring blijkt dat 3 tot 5 gesprekken in de meeste gevallen voldoende zijn.

Neutrale ruimte

Ons kantoor op het adres Paralelweg 36 A in Emmen is een uitstekende neutrale plek. Er is parkeergelegenheid, en is op loopafstand van trein- en busstation (cicra 3 minuten lopen).

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de mediator naar jou toekomt op een andere locatie. Voor een goed verloop van de mediation is het echter wel belangrijk dat de afgesproken plek neutraal is, zoals bijvoorbeeld een kantoor of een gehuurde ruimte.

Mediation te duur?

Je hebt een conflict en je zou dit graag met behulp van een mediator willen oplossen, maar je kunt de kosten niet dragen? Via de volgende wegen is het toch mogelijk een van onze mediators in te schakelen:

Rechtsbijstandsverzekering

Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Dan is het mogelijk dat de kosten van de mediation gedekt worden. Zoek zelf in je polis naar de precieze voorwaarden voor deze dekking.

Toevoeging via de Raad voor de Rechtsbijstand

Aangenaam Mediation checkt of u in aanmerking zou kunnen komen voor een toevoeging bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Bij een toevoeging wordt een (groot) deel van de kosten door de Nederlandse Staat betaald. Hiervoor gelden wel bepaalde inkomens- en vermogensgrenzen. U wordt hierover altijd geïnformeerd door ons.

Gereduceerd tarief

Ten slotte zijn er ook bijzondere gevallen waarin enkele van onze mediators tegen een gereduceerd tarief willen werken. Zo willen we de kosten mediation voor u in bijzondere gevallen proberen te verlagen. Denk je dat jouw situatie zo’n bijzonder geval is en kun je je, ondanks bovenstaande regelingen, geen mediator veroorloven? Neem dan contact met ons op over de voorwaarden.

De kosten als je níet kiest voor mediation

Twijfel je nog over het inschakelen van een mediator? Vraag je dan ook eens af wat het zou kosten om niet voor mediation te kiezen. Wat kost het conflict je nu al aan tijd, energie en geld? En wat zou het kosten om het conflict op een andere manier op te lossen? Bijvoorbeeld als beide partijen een advocaat inschakelen en het op een rechtszaak laten aankomen? Wegen de kosten mediation hier tegenop?